dimecres, 11 de juny del 2014

Tradicions i costums

RITUALS AMB L'AIGUA 

Els ritus religiosos amb aigua són freqüents en tots els pobles; hom els atribuïa efectes de purificació, de reviviscència després de la mort o de canvi de situació en la vida (naixement, pubertat, matrimoni).

Els rituals de iniciació religiosa es duen a terme en individus que volen introduir-se en una nova religió. Les religions monoteistes actuals tenen cada una un ritual de iniciació necessari per formar part de la seva comunitat religiosa.

El judaisme té un ritual de iniciació anomenat en la religió cristiana el ritual d'iniciació es el baptisme, aquest consisteix en abocar aigua sobre el front de la persona o submergir-la en l'aigua, s'aplica a nenes o a creients adults. Aquest ritual pretén purificar l'ànima de la persona a través de l'aigua i manifestar públicament un nou naixement espiritual. Aquest ritual només es pot realitzar una vegada a la vida. L'islam quan neix el nen, el pare l'hi susurra el més prop possible de l'orella dreta el 'la crida de l'oració', després l'hi posa una mica de mel a la llengua i a partir d'aquest moment el nen es musulmà. Quan fa set dies del seu naixement es celebra una cerimònia anomenada Aquiqa per posar nom al nen i se l'hi afeita el cap al nen com a símbol de puresa.

Rituals




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada