dimecres, 11 de juny del 2014

Malalties

La malària es causada per la reacció autoimmune aparentment causada per la interacció del paràsit de la malària i l’ús de la quinina. Es pot transmetre entre humans per mitjà de mosquits. Aquesta malaltia també es anomenada febre de aigües negres. Els símptomes són febres, calfreds, sudoració, mal de cap, vòmits, tos, dolors musculars i insuficiència renal.   

Mosquit (Anopheles)


L’hepatitis A es causada pel virus de l’hepatitis A. Aquest virus es pot contagiar a través de l’aigua contaminada per excrements o residus d’algú que contingui el virus, que poden ser persones, animals, plantes, mol·luscs... Per tant les persones que tenen un contacte continu amb l’aigua tenen més possibilitats de contagiar-se, com les persones que treballen a indústries d’atenció mèdica, aliments o maneig d’aigües residuals. També ens podem contagiar menjant aliments que no estan nets, com les fruites. L’hepatitis A és la menys greu, ja que la B o la C es poden convertir en cròniques. Recuperar-se de l’hepatitis A són uns tres mesos, tot i que pot durar sis. Els símptomes són dolor a la zona del fetge, ja que s’inflama. 
Hepatitis 


La còlera és causada per la bactèria Vivrio cholerae. Aquesta bactèria allibera una toxina que causa un augment de la secreció de aigua a les cèl·lules dels intestins, cosa que produeix diarrea intensa. Aquesta malaltia es pot transmetre bevent o ingerint aigua aliments o contagiats, com ostres cues. Majoritàriament la còlera ocorre a Àfrica, Àsia, Índia, Mèxic, Amèrica Central i del Sud, on les condicions sanitàries i higièniques són deficients. Els símptomes són diarrees i vòmits intensos. 

La gastrointeritis és la inflamació de la membrana interna del instestí causada per un virus, una bactèria o un paràsit. És una malaltia molt comú a Estats Units. Aquesta malaltia és causada per la ingesta d’aliments o aigua contaminada, a més, per prevenir-la cal rentar-se les mans sovint. La gastrointeritis causa diarrea, dolor adominal i de cap, vòmits i febre. La majoria de persones es recuperen sense cap tractament.

WEBGRAFÍA
Informació: http://goo.gl/d94GLN

CONCLUSIONS: Les conclusions que e tret són que si no hi ha una higiène correcta o condicions sanitàries pots agafar malalties facilments, per això es tan important cuidar-se, tenir bona higiene personal i consumir aigua potable, ja que en l'aigua no potable es troben moltes malalties. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada